Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Γρονθοκοπήματα Τούρκων και Κούρδων στο τουρκικό κοινοβούλιο
Απρίλιος 28, 2016.

Συμπλοκή μεταξύ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ξέσπασε στο τουρκικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’.Η ‘φωτιά’ άναψε όταν ο βουλευτής Φερχάτ Ενσού που εκλέγεται στην επαρχία Σιρνάκ ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας να σεβαστούν όλοι  «τους πολίτες και τα παιδιά που έγιναν θύματα των στρατιωτών και των δυνάμεων ασφαλείας» και συνέχισε:


«Σας υπενθυμίζω τους άμαχους που σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο Ουλούντερε. Ήταν 34 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Το περιστατικό έγινε πριν τέσσερα χρόνια και σκοτώθηκαν συγγενείς μου», είπε ο Ενσού.Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διακόπτονταν από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με κραυγές και κατηγορώντας τον ως τρομοκράτη που υποστηρίζει το PKK.Η διαφωνία αυτή επεκτάθηκε σε χειροδικίες μεταξύ των βουλευτών των δύο κομμάτων. 

Στα γρονθοκοπήματα έλαβαν μέρος και γυναίκες βουλευτές,  ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη Ρύθμιση των δυνάμεων ασφαλείας,  Αχμέτ Αϊντίν αναγκάστηκε να διακόψει τη συζήτηση. Η επόμενη συνεδρίαση του κοινοβουλίου θα γίνει στις 2 Μαΐου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: