Αμερικανικές υπηρεσίες οργανώνουν νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανταρτών στη Συρία




Απρίλιος 2, 2016.

Στρατιωτικές αμερικανικές υπηρεσίες συνεργάζονται σήμερα με «δεκάδες» Σύριους αντάρτες στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου προγράμματος εκπαίδευσης και παροχής εξοπλισμού,  που θα εφαρμοσθεί μετά την κατάρρευση του παλαιότερου- το περασμένο έτος, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα,, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.



Το Πεντάγωνο υπέστη βαριά ζημία τον περασμένο Οκτώβριο με τα 500 εκατομμύρια δολάρια που δαπάνησε για την εκπαίδευση 5.000  Σύρων «μετριοπαθών» ισλαμιστών, απέτυχε παταγωδώς με τη διάλυσή τους και τη διοχέτευση του οπλισμού και εξοπλισμού τους σε τρομοκράτες της ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.



Τώρα, αντί να εκπαιδεύσει ολόκληρες ανταρτικές ομάδες, όπως έκανε παλαιότερα, θα προτιμήσει την εκπαίδευση  5-6 ατόμων από κάθε ομάδα ανταρτών.

Η πληροφορία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δόθηκε από τον  συνταγματάρχη Steve Warren εκπρόσωπο του Αμερικανικού Στρατού στη Βαγδάτη.


«Εάν υπάρχει ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο άτομο σε μια ομάδα, θα μπορεί να επωφεληθεί όλη η ομάδα από αυτόν», τόνισε ο Warren.
Ωστόσο, αρνήθηκε να αναφέρει πόσοι αντάρτες θα εκπαιδευθούν στο νέο αμερικανικό πρόγραμμα, απλά έδωσε την αόριστη απάντηση ότι θα είναι «δεκάδες».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ