Ελικόπτερα «Απάτσι» στέλνουν οι Αμερικανοί για την απελευθέρωση της Μοσούλης




Απρίλιος 18, 2016.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες  στέλνουν 200 στρατιώτες στο Ιράκ και ελικόπτερα «Απάτσι», τα οποία για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής ομάδας Ντάες (Daesh- ισλαμικό κράτος), αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AP.




Η απόφαση έρχεται μετά από εβδομάδες συζητήσεων μεταξύ των Αμερικανών διοικητών  και της Ιρακινής ηγεσίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε να αυξήσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ  κατά 217 στρατιώτες που θα προστεθούν στους ήδη 3870, δηλαδή 4.087 στρατιώτες. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εκπαιδευτές και σύμβουλοι μαχών καθώς και ομάδα συντήρησης των ελικοπτέρων.



Η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει κοντά στο μέτωπο των ιρακινών δυνάμεων, ώστε να έχουν οι Αμερικανοί άμεση επίγνωση της κατάστασης για τη διαμόρφωση τακτικής πολέμου κατά την απελευθέρωση  της Μοσούλης. 


Μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί σύμβουλοι εργάζονταν με τους Ιρακινούς στα επιτελεία στη Βαγδάτη.



Τα ελικόπτερα «Απάτσι» θεωρούνται ως μια σημαντική βοήθεια για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους εξτρεμιστές.


 Βοήθεια στους πεσμεργκά
 

Στο αμερικανικό έγγραφο αναφέρεται ότι το Πεντάγωνο θα διαθέσει 415 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ