Η ένοπλη αντιπολίτευση στη Συρία παρέλαβε νέους φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους



Απρίλιος 21, 2016.


Σύμφωνα με εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας, οι ένοπλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν παραλάβει μια νέα σειρά φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων που είναι κινεζικής κατασκευής τύπου FN-6.




Το δημοσίευμα του συριακού ‘τηλέγραφου’ σημειώνει ότι υπήρξαν αντικρουόμενες αναλύσεις,  μετά την κατάρριψη του στρατιωτικού αεροσκάφους την 5η Απριλίου νότια του Χαλεπίου. Το στρατιωτικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντάρτες της «Αχράρ αλ Σαμ» και γράφηκε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από θερμικούς πυραύλους τύπου ‘FN’.



Στο θέμα αυτό, εκπρόσωπος της ένοπλης ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» είχε γράψει στο Twitter, πριν απενεργοποιήσει το λογαριασμό του, ότι η οργάνωση «Αχράρ αλ Σαμ» κατέρριψε το αεροσκάφος στο Χαλέπι  με άλλο τύπο αντιαεροπορικού πυραύλου.



Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Σαουδικός υπουργός Εξωτερικών, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι το Ριάντ, περισσότερες από μία φορά, ήταν έτοιμο να παραδώσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στη συριακή αντιπολίτευση, σε περίπτωση αποτυχίας μιας πολιτικής λύσης.



Σύμφωνα, εξάλλου, με το  ρωσικό πρακτορείο ‘Σπούτνικ’, από υποκλοπές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών των ασύρματων κλήσεων τηλεφώνων  μεταξύ των ηγετών των ένοπλων παρατάξεων νότια του Χαλεπίου,  είχε αποκαλυφθεί ότι οι ισλαμιστές είχαν λάβει 85 νέα φορητά θερμικά αντιαεροπορικά συστήματα.



Οι υποκλοπές έγιναν σε τηλέφωνα που ανήκαν στην ομάδα «Αχράρ αλ Σαμ» και αυτή είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στη σύγκρουση, όπως σημειώνεται.



Το δημοσίευμα του ‘Σπούτνικ’ δεν λέει κάτι το καινούργιο, αφού είναι γνωστό ότι γίνεται μεγάλο λαθρεμπόριο αντιαεροπορικών πυραύλων μετά την επέμβαση στη Λιβύη,  κατά την οποία οι ισλαμιστές έκλεψαν από τις αποθήκες του στρατού εκατοντάδες φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους και μια πρόσφατη περίπτωση κατάσχεσης τέτοιων όπλων έγινε από το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας όπως ανακοινώθηκε στις 17 Απριλίου, σημειώνει το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ