Σκόπια: Ο ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόβιτ δεν πιστεύει στην αξιοπιστία των εκλογών




Απρίλιος 8, 2016.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και η δημοκρατική υπόσταση της εκλογικής διαδικασίας δεν είναι ξεχωριστά θέματα, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόβιτ, ένας από μεσολαβήσαντες για την πολιτική συμφωνία των πολιτικών κομμάτων τον Ιούλιο του 2015.




Η δήλωση του Χόβιτ, σημειώνει  το ‘πλας ίνφο’ των Σκοπίων, έρχεται μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου καθώς το κύριο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 5ης Ιουνίου γιατί δεν υπάρχουν οι συνθήκες για αξιόπιστες εκλογές.



Ο Χόβιτ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, επανέλαβε ότι τα πολιτικά κόμματα στη χώρα έχουν απαιτήσει πριν από τις εκλογές, τον καθαρισμό των εκλογικών καταλόγων από χιλιάδες ονόματα  ψευδών ψηφοφόρων καθώς και τη μεταρρύθμιση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού θεωρούνται υποχείρια  του κόμματος που κυβερνά εδώ και οκτώ χρόνια, του VMRO-DPMNE, επικεφαλής του οποίου είναι Νίκολα Γκρούεφσκι.



Ωστόσο, δεν θέλησε να σχολιάσει μεμονωμένα από τους άλλους ευρωβουλευτές, Άιβο Βάγκλ και Έντουρτ Κούκαν, την απόφαση του SDSM να μην συμμετάσχει στις εκλογές.



«Αυτήν τη στιγμή δεν θα σχολιάσω θέματα  που διαχωρίζουν τη θέση μου από τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτός του ότι παραμένουμε δεσμευμένοι και με άλλους εταίρους για εξετάσουμε την κατάσταση στη χώρα σας, προς το συμφέρον των δημοκρατικών αξιών μας και για το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον», είπε ο Χόβιτ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ