Οργή Αρμενίας προς Ισραήλ




Απρίλιος 11, 2016.

Η Αρμενία απέρριψε ισραηλινή προσφορά για αγορά όπλων, καθώς οι εκπρόσωποι του εβραϊκού κράτους ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν στο Ερεβάν «όπλα παρόμοια με αυτά που πούλησαν στο Αζερμπαϊτζάν».


Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα,  ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Δαβίδ Τονογιάν,  δήλωσε ότι απορρίπτεται η προσφορά του Ισραήλ.



Νωρίτερα,  ο σύμβουλος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας  της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο – Καραμπάχ στη Ρωσία,  Αρχέν Μελίκ Σαχναζάροφ,  κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για χρήση στη ζώνη συγκρούσεων ένοπλων -με ρουκέτες - μη επανδρωμένων αεροσκαφών ισραηλινής παραγωγής.



Χθες, 10 Απριλίου, ο πρέσβης της Αρμενίας στο Ισραήλ, παρέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία η Αρμενία εξέφρασε την οργή της για τις «μαζικές αποστολές ισραηλινών όπλων στο Μπακού».



Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με ρουκέτες χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ