Η Τουρκία ενίσχυσε τη συνοδεία των ρωσικών πλοίων στα Στενά






Απρίλιος 8, 2016.

Οι τουρκικές αρχές έχουν αυξήσει σημαντικά τη συνοδεία των ρωσικών πολεμικών πλοίων που διέρχονται από τα Στενά του Βοσπόρου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται τούρκικα πόρταλ της Παρασκευής, από την Κωνσταντινούπολη.




Το αποβατικό πλοίο ‘Μίνσκ’ του στόλου της Βαλτικής (φωτό), την Παρασκευή το πρωί πέρασε από το Βόσπορο και για πρώτη φορά ήταν υπό φρούρηση ταυτόχρονα από τέσσερα περιπολικά και ένα ελικόπτερο.



Η ενισχυμένη εποπτεία στη διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά, άρχισε στις 2 Μαρτίου, όταν άρχισαν να συνοδεύουν τα ρωσικά πλοία δύο ή τρία περιπολικά και ένα ελικόπτερο.



Κρίνοντας από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα πόρταλ της Κωνσταντινούπολης, κάθε φορά που διέρχονται τα ρωσικά πλοία προερχόμενα από τη Συρία, αποπλέουν τα τουρκικά περιπολικά για επιτήρηση των ρωσικών πολεμικών πλοίων. «Οι λόγοι για την ενίσχυση της συνοδείας των ρωσικών πολεμικών από τις τουρκικές αρχές δεν έχει δικαιολογηθεί», σημειώνει το ρωσικό ‘Zborg’.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ