Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Το ΝΑΤΟ θα αρχίσει περιπολίες και στο λιβυκό πέλαγος για μετανάστες
Απρίλιος 25, 2016. (‘Fokus’)


Μέσα στο επόμενο τρίμηνο το ΝΑΤΟ θα αρχίσει  περιπολίες ανοικτά των λιβυκών ακτών, ως μέρος ενός σχεδίου για να σταματήσει τους μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία, δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Roberta Pinotti στην εφημερίδα «Αλ Αχράμ».
Σε συνέντευξή της, εξάλλου,  σε ιταλική εφημερίδα,  είπε ότι η Ρώμη περιμένει από τους συμμάχους της να εγκρίνουν το σχέδιο στη συνάντηση των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 7 Ιουλίου.


Η αποστολή θα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ιταλικού σχεδίου για το κλείσιμο της Δυτικής Μεσογείου ως μεταναστευτικής οδού προς την ΕΕ και θα επιδιώξει η Ιταλία,  την επιστροφή των οικονομικών μεταναστών πίσω στην πατρίδα τους.Η ίδια τόνισε  ότι  σε συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε ότι η πρόταση έγινε ευπρόσδεκτη, όπως σημειώνει το πρακτορείο ‘Fokus’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ