Συρία: Ο ρωσικός στρατός άρχισε την αποναρκοθέτηση στην Παλμύρα




Απρίλιος 2, 2016.

Ομάδα Ρώσων σκαπανέων άρχισε την αποναρκοθέτηση στην Παλμύρα, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Κομερσάντ’ που επικαλείται πηγή ενημέρωσης της Δαμασκού.



«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πρώτη ομάδα των Ρώσων σκαπανέων έφθασε στην Παλμύρα και έχει ήδη ξεκινήσει την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων στο δρόμο που οδηγεί  στο παλιό τμήμα της πόλης».



Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής του Διεθνούς Κέντρου Δράσης κατά των Ναρκών, των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Ντμίτρι Μπερετένικ είπε ότι η ρωσική ομάδα προέλασης των μηχανικών έχει φθάσει στην πλευρά της Παλμύρας. Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ειδικοί θα εκκαθαρίσουν το έδαφος του ιστορικού συγκροτήματος της Παλμύρας καθώς και των κατοικημένων περιοχών.



Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο στρατός του Μπασάρ Άσαντ, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της πόλης, την οποία είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες του Ντάες το Μάιο του 2015.



Πηγή από τη Δαμασκό τόνισε ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας δεν θα ήταν επιτυχής χωρίς την υποστήριξη του ρωσικού στρατού, σημειώνει το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ