Οι Βούλγαροι ακύρωσαν το κλείσιμο των συνόρων για το Πάσχα



Μετά τη συνάντηση της  βουλγαρικής Ένωσης των διεθνών Μεταφορέων και  της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, ανακοινώθηκε η ακύρωση του κλεισίματος των εθνικών οδών προς την Ελλάδα

Απρίλιος 25, 2016.

Δεν θα υπάρξει αποκλεισμός των συνόρων στα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα για τις γιορτές του Πάσχα. Αυτό ανακοινώθηκε, μετά από συνάντηση  εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους δυσαρεστημένους φορείς, όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.



Η επίτευξη συμβιβασμού έγινε με την λογική ότι ένα νέο μπλοκάρισμα των συνόρων, όπως αυτό των Ελλήνων αγροτών,  θα έχει άμεση επίπτωση στη βουλγαρική οικονομία που εκτιμάται σε πολλά  εκατομμύρια λέβα.



Πριν από αρκετές ημέρες οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα Βουλγαρίας- Ελλάδας από τις 29 Απριλίου  έως τις 8 Μαΐου. Η απόφαση έλεγε για πλήρη αποκλεισμό των συνόρων. Ο αποκλεισμός των οδών προς την Ελλάδα θα επηρέαζε πάνω από 100 χιλιάδες Βουλγάρους που είχαν σκοπό να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο νότιο γείτονά μας, σημειώνει το δημοσίευμα.



Η απόφαση των Βούλγαρων μεταφορέων ξεκίνησε ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου των Ελλήνων αγροτών, που προκάλεσε ζημίες περίπου 15 εκατομμυρίων λέβα για τους ιδιοκτήτες των διεθνών μεταφορέων.


«Οι εκπρόσωποι του κλάδου των μεταφορέων και του τουρισμού, εξέδωσαν ανακοίνωση – προειδοποίηση, προς τον νότιο γείτονά μας (Ελλάδα),  ότι ενδεχόμενος νέος αποκλεισμός των συνόρων από τους Έλληνες αγρότες, θα τύχει σοβαρής απάντησης όχι μόνο με κλείσιμο των  συνόρων», γράφει το δημοσίευμα.


Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί από το Βούλγαρο πρέσβη  στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ