Ο επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ Τουρκίας





Απρίλιος 5, 2016.

Ο Μουσταφά Τζεμίλεφ, επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας, σύμφωνα με στοιχεία των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, είναι συνεργάτης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και έχει λάβει τακτικές χρηματοδοτήσεις από την Τουρκία.


Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (СБУ) που έχει παρουσιάσει στοιχεία και έγγραφα πριν από τα γεγονότα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας (2013-2014).



Τώρα, ο Τζεμίλεφ στη Ρωσία καταδικάστηκε ερήμην και ζητείται η σύλληψή του. Στην Ουκρανία, παρουσιάζεται ως ο εξουσιοδοτημένος πρόεδρος του λαού των Τατάρων της Κριμαίας.



Αντί να προστατεύει τα συμφέροντα των Τατάρων, ενεργεί σε βάρος τους (σημειώνει το δημοσίευμα), επιδεινώνοντας  τη ζωή των συμπατριωτών του στην Κριμαία με τον αποκλεισμό τροφίμων που προώθησε, τις καταστροφές των γραμμών του ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία προς την Κριμαία και την απειλή  από το θαλάσσιο αποκλεισμό της Χερσονήσου.




Επίσης, Ο Τζεμίλεφ, πρωτοστάτησε για να μην ψηφισθεί το νομοσχέδιο στην Ουκρανία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, υποστηρίζοντας τη θέση της Τουρκίας και προώθησε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Τατάρων της Κριμαίας το 1944 όταν απελάθηκαν από τη Χερσόνησο.



Στις μυστικές υπηρεσίες ήρθαν έγγραφα  από το 2008 που δείχνουν τη χρηματοδότηση του Τζεμίλεφ από τον τουρκικό οργανισμό για τη συνεργασία και ανάπτυξη, με ποσά  εκατομμυρίων δολαρίων, για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων.
(το δημοσίευμα παρουσιάζει έγγραφα των Ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας από τις χρηματοδοτήσεις του προέδρου των Τατάρων της Κριμαίας).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ