Οι Κούρδοι Συρίας δημιουργούν νέο στρατό για προστασία της «Ομοσπονδίας»




Απρίλιος 21, 2016.

Κουρδικό δημοσίευμα της Ροτζάβας (βόρεια Συρία) αναφέρει ότι οι Κούρδοι άρχισαν τη δημιουργία ενός στρατού προκειμένου να προστατεύσει  την ‘περιοχή της Ομοσπονδίας’ που έχουν ανακηρύξει.




Ο ‘στρατός’ φέρει την ονομασία «Δυνάμεις Προστασίας της Αυτονομίας» και σε αυτόν κατατάσσονται οι νέοι Κούρδοι οι οποίοι θα περάσουν ένα στάδιο εκπαίδευσης εννέα μηνών.



Τον περασμένο μήνα σε μια συνάντηση των Κούρδων επικεφαλής της περιοχής,  παρουσιάσθηκε ο διοικητής αυτού του στρατού,  Ρένας Ρόζα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ο υπεύθυνος  των δυνάμεων της προστασίας της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στη Συρία.



Ο ίδιος δήλωσε ότι η έδρα του στρατού αυτού είναι στην Αμούντα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Ρόζα ανέφερε ότι χιλιάδες Κούρδοι, Άραβες και Σύριοι χριστιανοί έχουν καταταχθεί  από την ηλικία των 18 έως των 30 ετών και έχουν περατώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.




 Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τους δύο πρώτους μήνες, οι κληρωτοί διδάσκονται τη στρατιωτική δομή και την τακτική και στη συνέχεια  παρακολουθούν μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεπίδραση με τους πολίτες.




Το τρίτο στάδιο της εκπαίδευσης έχει αναληφθεί από τον επικεφαλής των ισχυρών «Μονάδων Λαϊκής Προστασίας» (YPG), που είναι η στρατιωτική έκφραση  του κορυφαίου  κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).




Οι Κούρδοι της Συρίας αξιοποίησαν και επωφελήθηκαν το χάος του πενταετούς πολέμου επεκτείνοντας τον έλεγχό τους σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας.



Όταν ο συριακός στρατός αποχώρησε, το 2012,  από την περιοχή της βόρειας Συρίας, που κατοικούνταν κατά πλειοψηφία από Κούρδους,  ο κουρδικός πληθυσμός αποφάσισε να καλύψει το κενό εξουσία με ένα σύστημα τριών ‘αυτόνομων διοικήσεων’.



Τα τρία καντόνια, που είναι γνωστά από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζίρε, διαθέτουν, ήδη, τις δικές τους ανεξάρτητες αστυνομικές δυνάμεις.



Το Μάρτιο, η  κουρδική ηγεσία στο Ρμέιλαν ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια Ομοσπονδιακή Περιοχή,  με την ένωση των καντονιών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ