Η Υπερκαρπαθία ζητά αυτονομία από την Ουκρανία




Απρίλιος 7, 2016.


Η Υπερκαρπαθία (βορειοδυτικό τμήμα της Ουκρανίας) απαιτεί αυτονομία από την κυβέρνηση του Κιέβου.
 
Σε διαμαρτυρία που οργάνωσαν οι βουλευτές της περιοχής ζήτησαν «την εφαρμογή του δημοψηφίσματος της 1ης Δεκεμβρίου του 1991 για αυτονομία της περιοχής».



Το 1991 υπέρ της αυτονομίας της περιοχής της Υπερκαρπαθίας ψήφισαν 546.450 πολίτες ουγγρικής καταγωγής, δηλαδή το 78,6 % υπέρ της ανακήρυξης της Υπερκαρπαθίας ως ειδική αυτοδιοικούμενη περιοχή, υποκείμενη της ανεξάρτητης Ουκρανίας, όπως σημειώνεται σε έγγραφο που διακοίνωσαν βουλευτές της περιοχής.



Οι βουλευτές ζητούν τον διοικητικό διαχωρισμό,  λόγω του ότι η Ουκρανία είναι βυθισμένη σε βαθιά κρίση και ο μόνος τρόπος να σωθεί η περιοχή είναι η αυτονομία της.



«Η ουκρανική βιομηχανία είναι κυριολεκτικά ‘νεκρή’, η ευημερία του λαού έχει επιδεινωθεί δραματικά, η οικονομία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τα ιδανικά του Μαϊντάν έχουν – κυνικά- αγνοηθεί! Τελευταία ευκαιρία για την Ουκρανία να σωθεί, είναι  να προσφέρει πλήρη χρηματοδοτική και διοικητική ανεξαρτησία στις τοπικές αρχές», αναφέρει η δήλωση.



Οι βουλευτές σημειώνουν ακόμη ότι οι ανεύθυνες  πολιτικές της Ουκρανίας έχουν οδηγήσει στην ερήμωση της περιοχής της Υπερκαρπαθίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ