Σκοτώθηκε επικεφαλής των Αλβανών τζιχαντιστών στη Συρία




Απρίλιος 4, 2016.

Το Δικαστήριο  Ειδεχθών Εγκλημάτων στα Τίρανα, ανακοίνωσε ότι δολοφονήθηκε ο Αλβανός Αλμίρ Ντάσι (Almir Daci), υψηλότατο στέλεχος των ηγετών της τζιχαντιστικής οργάνωσης της Συρίας, Ντάες.




Ο Ντάσι κατάγεται από το χωριό Λέσνιτσα του Πόγραντετς και αυτοαποκαλούνταν Ιμάμης του Τζαμιού του χωριού. Το θάνατό του επιβεβαίωσαν οι γονείς του.



Σύμφωνα με την αλβανική πηγή ενημέρωσης,  ο Ντάσι θεωρείται ένα από τα υψηλότερα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία.



Οι Αλβανικές αρχές, εδώ και αρκετό καιρό, είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Τζιχαντιστή Αλβανό, για πρόσληψη νέων μαχητών, χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης, προπαγάνδα και φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων.



Ο 33χρονος Αλβανός τζιχαντιστής, εγκατέλειψε πριν από δύο χρόνια την οικογένειά του και τον περασμένο Ιούνιο εμφανίστηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου διάβασε μήνυμα προς τους Αλβανούς, παροτρύνοντά τους να τον ακολουθήσουν.



Μέχρι στιγμής είναι «δεκάδες» οι Αλβανοί που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών της Συρίας, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ