Τουρκία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Σιρνάκ




Σύμφωνα με την κουρδική ιστοσελίδα ‘rojnews.net’ οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε όλη την πόλη του Σιρνάκ


Απρίλιος 29, 2016.


Στην πόλη Σιρνάκ συνεχίστηκαν και χθες οι έντονοι βομβαρδισμοί και οι βίαιες συγκρούσεις όλη τη νύχτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα  πραγματοποιούνται βομβαρδισμοί από τις  κυβερνητικές  δυνάμεις.




 Οι επιθέσεις γενοκτονίας στο Σιρνάκ έχουν εισέλθει στην 46η ημέρα με έντονες μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Μετά τον εντατικό βομβαρδισμό  των συνοικιών χθες το βράδυ, εισέβαλαν θωρακισμένα οχήματα, ενώ άρχισαν σκληρές μάχες σε πολλές συνοικίες και μάλλον υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί αφού σε διάφορα σημεία έσπευσαν ασθενοφόρα.



Συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις έγιναν στις συνοικίες Gazipaşa, Ismetpasa, Çankaya, Cumhuriyet, Aydınlıkevler, Dicle και Bahçelievler. Οι μάχες έγιναν  από μέλη του κουρδικού YPS-YPS με τις κυβερνητικές δυνάμεις.



Μέχρι το πρωί συνεχίσθηκαν οι συγκρούσεις στη Yenimahalle και Bahçelievler. Υπήρχαν θύματα και τραυματισμοί αλλά οι σκληρές μάχες δεν επέτρεψαν την καταγραφή τους.



Επίσης,  στην περιοχή Ντίκλ που είναι αυτοδιοικούμενη (από τους Κούρδους) παρατηρήθηκε αυξημένος καπνός. Σε όλη την γύρω περιοχή συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα  ελικοπτέρων, κυρίως στις αγροτικές περιοχές.



rojnews.net
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ