Η Αυστρία θα μετακινήσει στρατό στα σύνορα για τους πρόσφυγες




Απρίλιος 2, 2016.

Βιέννη.

Ο υπουργός Άμυνας Χανσπίτερ Ντοσκοζίλ και η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ ανακοίνωσαν «μαζικούς ελέγχους στα σύνορα με στρατιώτες προκειμένου να γίνει αξιόπιστη  η ασφάλεια των συνόρων.



«Αφού τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προς το παρόν δεν προστατεύονται αποτελεσματικά, η Αυστρία  θα πραγματοποιεί αυστηρό έλεγχο των συνόρων», δήλωσε ο Ντοσκοζίλ.


«Ναι, είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε αυτά τα σύνορα», είπε και η Μικλ Λάιτνερ, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα «έχει απόλυτη προτεραιότητα».



Σε ερώτηση για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στα σύνορα με την Ιταλία, η ίδια απάντησε « ακόμη και αν υπάρξει συμφόρηση, σίγουρα θα υπάρξει κατανόηση εκ μέρους του πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά.



Η αυστριακή υπουργός προειδοποίησε ότι επέρχεται διόγκωση του ρεύματος των προσφύγων κατά την περίοδο του καλοκαιριού.



«Γνωρίζουμε ότι σε λίγες ημέρες ο καιρός θα γίνει καλύτερος και πιο ζεστός και ότι εκατοντάδες χιλιάδες (πρόσφυγες και μετανάστες)  θα πάρουνε στους δρόμους. Στην Τουρκία βρίσκονται σε αναμονή για να περάσουν στην Ελλάδα περίπου 700 χιλιάδες άτομα και άλλα 400 χιλιάδες βρίσκονται  γύρω από την Κωνσταντινούπολη για να περάσουν μέσω της Βουλγαρίας. Εμείς δεν θα παραμείνουμε με σήκωμα των ώμων», είπε η Μικλ Λάιτνερ.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ