Πρέσβης Συρίας στον ΟΗΕ: Είμαστε θύματα τρομοκρατών που έρχονται από την Ευρώπη




Απρίλιος 20, 2016.

Οι τζιχαντιστές έρχονται στη Συρία με τη συναίνεση και την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών, δήλωσε ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζααφάρι.




Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη επιτρέπει τη διέλευση των τρομοκρατών στην επικράτεια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πορεία τους προς τη Συρία και το Ιράκ, δηλώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για κάθε τρομοκράτη στη Συρία που έρχεται από την Ευρώπη.



«Σήμερα έχουμε ένα νέο φαινόμενο, έχουμε μια ευρωπαϊκή τρομοκρατία. Έχουμε ήδη μιλήσει για την αραβική και την ισλαμική τρομοκρατία… Σήμερα, είμαστε θύματα της Ευρωπαϊκής Τρομοκρατίας, που έρχεται από τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία», δήλωσε ο Τζααφάρι για το Euronews.



Ο επικεφαλής της κυβερνητικής αποστολής της Συρίας στις διαπραγματεύσεις για την ανακωχή, πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι τρομοκράτες ξεκινούν από το Παρίσι ή τις Βρυξέλλες και φθάνουν στη Συρία, χωρίς βίζα ή διαβατήριο, μέσα από δώδεκα χώρες και τα συριακά σύνορα με την Τουρκία ή την Ιορδανία.



«Είναι απίθανο ότι ένας τρομοκράτης θα μπορούσε να έρθει χωρίς τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούν τις δραστηριότητες αυτές».



Ο Τζααφάρι πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες εάν θέλουν πραγματικά να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να επιτίθενται στη Συρία και το Ιράκ, θα πρέπει να απαγορεύσουν τη διέλευσή τους από τις χώρες τους.



Ο Σύρος πρέσβης αναφέρθηκε στην παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και το ρόλο της Χεζμπολάχ και του Ιράν.



«Κάθε δύναμη, κράτος ή πολιτικός που μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με σαφή τρόπο και σε συντονισμό με τον συριακό στρατό και την κυβέρνηση της Συρίας, είναι ευπρόσδεκτοι. Από την άλλη πλευρά, ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ αρνητικός. Θέλει να καταστρέψει το συριακό κράτος, και δεν θέλει την κατάπαυση του πυρός», κατέληξε το Τζααφάρι.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ