Σκόπια- Τουρκία: ‘Υψηλό επίπεδο αμυντικής συνεργασίας’




Απρίλιος 8, 2016.


«Τα Σκόπια και η Τουρκία έχουν υψηλό επίπεδο αμυντικής συνεργασίας και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους τομείς συνεργασίας καθώς και στην ανάγκη ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής και πέραν αυτής», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιολέφσκι, ο οποίος μαζί με τον αρχηγό του Επιτελείου Μετόντι Βελισκόφσκι, συναντήθηκαν με τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ.




Σύμφωνα με το σκοπιανό υπουργείο Άμυνας, στη συνάντηση συζητήθηκαν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων, η κατάρτιση και η εκπαίδευση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού καθώς και η μεταναστευτική κρίση που έχει σαρώσει τη Μέση Ανατολή.



Ο Γιολέφσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη  των Σκοπίων για την άνευ όρων υποστήριξη τους από την Τουρκία, τόσο στον τομέα της άμυνας όσο και στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης της χώρας στο Βορειοατλαντική Συμμαχία.




Ο στρατηγός Τσολάκ ανέφερε ότι η Τουρκία υποστηρίζει πάντα τα Σκόπια στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και πρόσθεσε ότι η χώρα του θέλει μια ισχυρή παρουσία των Σκοπιανών στα Βαλκάνια.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ