Αρμένιοι, Έλληνες και Κούρδοι οργάνωσαν διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν




Απρίλιος 1, 2016. βίντεο


Κούρδοι της Αμερικής, Αρμένιοι  και Έλληνες οργάνωσαν διαδήλωση μπροστά από το Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, όπου θα γίνονταν μία διάλεξη  από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει αρμενικό δημοσίευμα.




Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, επίσης,  Γεζίντις και κυπριακές κοινότητες καθώς και εκπρόσωποι των οργανώσεων της αντιπολίτευσης και ορισμένες τουρκικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει το κείμενο επικαλούμενο την επιτροπή “Hay Dat”.



Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την καταπίεση  και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ερντογάν τρομοκράτη», «Ζήτω το Κουρδιστάν» κ.ά.






Η επιτροπή “Hay Dat” αναφέρει ότι σωματοφύλακες του Ερντογάν δεν επέτρεψαν σε Τούρκους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν τη διαμαρτυρία. 



Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος που εντοπίστηκε από τους φρουρούς του Τούρκοι προέδρου, απομακρύνθηκε από την αίθουσα, πριν αρχίσει την άφιξη του Ερντογάν, οι φρουροί τον έριξαν κάτω και τον ξυλοκόπησαν, ξυλοκοπήθηκε, επίσης, ένας ακόμη δημοσιογράφος που αντέδρασε.



Κατά τη διαμαρτυρία έγινε αντι-διαδήλωση από Τούρκους που υποστήριζαν την τουρκική κυβέρνηση και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες και φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «αγαπάμε την Τουρκία», σημειώνει το news.am.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ