Παλμύρα: Κούρδοι κατάφεραν να αποκτήσουν το σώμα του Ρώσου στρατιώτη από το ‘Ισλαμικό κράτος’




Απρίλιος 27, 2016.

Κουρδικές δυνάμεις στη Συρία κατάφεραν να βρουν το σώμα του Ρώσου στρατιώτη που σκοτώθηκε από τους Ισλαμιστές στη μάχη της Παλμύρας, όπως αναφέρει το ‘Kross’ επικαλούμενο το AFP.




Η πληροφορία αναφέρεται σε τοπική πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι το σώμα του  στρατιώτη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων  που σκοτώθηκε στη μάχη της Παλμύρας έχει εντοπισθεί.



Η Ρωσία είχε ανακοινώσει το θάνατο του στρατιώτη στις 24 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής του είχε περικυκλωθεί από ισλαμιστές. Τότε επικοινώνησε με τη ρωσική αεροπορία δίνοντας συντεταγμένες της θέσης του προκειμένου να τον χτυπήσουν τα ρωσικά μαχητικά, παρά να πέσει στα χέρια των ισλαμιστών.



Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απένειμε, μετά θάνατο, στον 25χρονο υπολοχαγό Αλεξάντερ Προχορένκο,  τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ