«Το Κουρδιστάν προστατεύει το Ισραήλ από το Ιράν!»




Απρίλιος 12, 2016.


Ο πρόεδρος της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί,   δήλωσε ότι σε περίπτωση επιδείνωσης των σχέσεων στη Μέση Ανατολή, το Κουρδιστάν θα προστατεύσει το Ισραήλ από ιρανική επίθεση.




Ο σύμβουλος του προέδρου Μπαρζανί, Μουχάμαντ Σαλίχ Τζούμα [Muhammed Salih Cuma],  είπε ότι το Κουρδιστάν έχει στείλει μια αντιπροσωπεία στη Βαγδάτη, ως χειρονομία καλής θέλησης, για τις σχέσεις μεταξύ των Κούρδων και των Αράβων του Ιράκ και με την επιδίωξη να βελτιωθεί το πλαίσιο του ορίζει το Σύνταγμα, σχετικά με τους Κούρδους, όπως  σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.



Ο Σαλίχ Τζούμα δήλωσε ακόμη, ότι το Ισραήλ νοιάζεται για την ασφάλεια της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ.



 «Όταν οι τρομοκράτες του ISIS πλησίασαν την πρωτεύουσα Αρμπίλ,  αυτό θεωρήθηκε ως απειλή για το Ισραήλ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε το Ισραήλ, το συντομότερο δυνατόν να ενισχύσει την αεράμυνα του Κουρδιστάν».


«Έτσι ο Ομπάμα θεωρεί ότι το Κουρδιστάν είναι μια κόκκινη γραμμή», είπε ο Τζούμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ