Φάλαγγα Ρώσων Πεζοναυτών και Ιρανών κατευθύνονται στο Χαλέπι




Απρίλιος 11, 2016.

Λαττάκεια.

 Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν έδρα στην πόλη Λαττάκεια της Συρίας έχουν μετακινηθεί στις 10 Απριλίου (χθες) σχηματίζοντας μια μεγάλη φάλαγγα με Ιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις,  με κατεύθυνση την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, Χαλέπι.




Το Σώμα των Πεζοναυτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως μέρος ενός εκστρατευτικού σώματος, βρίσκεται υπό τη διοίκηση τις Ιρανικής Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (КСИР).



Η φάλαγγα απαρτίζεται από θωρακισμένα οχήματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού,   ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί ( και για ευνόητους λόγους δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα).



Ο πρωθυπουργός της Συρίας, Δρ Βάελ αλ Χαλάκ ανακοίνωσε ότι ο συριακός αραβικός στρατός και οι αεροδιαστημικές ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζουν μια σημαντική στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Χαλεπίου και την εκκαθάριση αυτής της μεγάλης πόλης από τα τρομοκρατικά στοιχεία.



Επίσης, ο Σύρος στρατιωτικός διοικητής της ταξιαρχίας ειδικών επιχειρήσεων «Τίγρης», συνταγματάρχης Σουχαΐλ Χασάν ηγείται τώρα των επιχειρήσεων  εδάφους του συριακού στρατού στη βόρεια πλευρά του Χαλεπίου.



Αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή – για επίθεση στο Χαλέπι- έχει ληφθεί από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία της μεγάλης κλίμακας επίθεσης, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει σύντομα.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ