Σκόπια: «Μαζικές διαμαρτυρίες κατά των εγκληματιών της εξουσίας»




Απρίλιος 18, 2016.

Στη Στρώμνιτσα


«Μαζική ειρηνική διαμαρτυρία για ελεύθερες εκλογές και κατά των εγκληματιών στην εξουσία», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Στρώμνιτσα (Στρούμιτσα) του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.


Οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν  κατά της απόφασης  του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ να δώσει χάρη σε πολιτικούς και αντέδρασαν στην απόφαση για προκήρυξη των εκλογών στις 5 Ιουνίου.


Ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών στη χώρα.



Στην πόλη Στιπ




Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα  μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της πόλης Στιπ,  από εκατοντάδες πολίτες που φώναζαν  «Παραίτηση», «Καμία δικαιοσύνη χωρίς ειρήνη», «Φυλακή στους εγκληματίες». Οι διαμαρτυρόμενοι κατόπιν έκαναν πορεία προς το δημοτικό κτήριο.


Κατά την πορεία φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ φωνάζοντας «όχι χάρη- όχι αναρχία».



Στην πόλη Μοναστήρι


Διαμαρτυρίες έγιναν και στην πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, όπου εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν την παραίτηση του δημάρχου Βλαντίμιρ Ταλέσκι που είναι υποστηρικτής του κόμματος του Γκρούεφσκι.


«Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν  για την καταπάτηση της βούλησης του λαού και ζήτησαν την υπεράσπιση του κράτους και τους θεσμούς του», σύμφωνα με το ΊνφοΠλας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ