Ο Πούτιν συνομίλησε με προέδρους Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Καραμπάχ




Απρίλιος 5, 2016.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους προέδρους της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και συζήτησαν για την κατάσταση στο Καραμπάχ, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο.




Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη ζώνη των συγκρούσεων και εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία του σχετικά με τις κλιμάκωση της έντασης που οδήγησε σε πολλούς θανάτους εκατέρωθεν.
Ο Πούτιν κάλεσε τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να διατηρήσουν την κατάπαυση του πυρός.



Η Ρωσία θα προβεί σε μεσολαβητικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην προώθηση της ομαλοποίησης της κατάστασης στην περιοχή του νότιου Καυκάσου.



Στις συνομιλίες τονίσθηκε η σημασία της Ομάδας Μινσκ και του ΟΑΣΕ, υποστηρίχθηκε η επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης.




Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας σε Αρμενία και Αζερμπαϊζάν



 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιερεβάν, ο Ρώσος πρωθυπουργός,  Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί την αρμενική πρωτεύουσα στις 7 Απριλίου, όπου θα έχει συζήτηση για την επίλυση της κρίσης με τον Αρμένιο ομόλογό του, Χόβικ Αμπραχαμιάν. Την επομένη θα μεταβεί στην πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, σε προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ