Συγκρούσεις διαδηλωτών –αστυνομίας στα σύνορα Αυστρίας – Ιταλίας
Απρίλιος 24, 2016.


Η αυστριακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλόμπ εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα κατά της ενίσχυσης του ελέγχου των συνόρων μεταξύ της Αυστρίας και της Ιταλίας, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο DPA επικαλούμενο το αυστριακό (APA).
Η Αυστρία έχει ενισχύσει με την παρουσία 300 αστυνομικών στο όρος Μπρένερ, όπου είναι η διέλευση μεταξύ των δύο χωρών. Στο σημείο περίπου 250 διαδηλωτές, οι περισσότεροι Ιταλοί διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο κατασκευής από τη Βιέννη, σημείων μεθοριακών ελέγχων και εγκατάστασης συρματοπλέγματος.
Η Αυστρία προειδοποίησε τη Ρώμη, ότι θα αρχίσει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, εάν η μεταναστευτική ροή κλίσει προς την Ιταλία και οι ιταλικές αρχές αδυνατούν να ελέγξουν τη ροή των μεταναστών προς την Αυστρία.Η προειδοποίηση αυτή προκάλεσε συναγερμό στην Ιταλία, διότι εάν εφαρμοσθεί να κλείσει η κυκλοφορία μέσα από το πέρασμα, το οποίο είναι το ένα από τα πιο πολυσύχναστα για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Το πέρασμα του Μπρένερ συνδέει την αυστριακή επαρχία του Τιρόλου με τη γερμανόφωνη  ιταλική επαρχία του Νότιου Τιρόλου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ