Τα Σκόπια πιστεύουν ότι θα λάβουν πρόσκληση από το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο της Βαρσοβίας




Απρίλιος 22, 2016.

«Η Βουλγαρία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της πΓΔΜ- τόσο προς την ΕΕ, όσο και προς το ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM, Νίκολα Ποπόσκι», στο βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.




Τα Σκόπια αναμένουν ότι στη συνάντηση του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, θα λάβουν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.



Αυτό είπε ο Ποπόσκι στο περιθώριο της συνάντησης στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, πΓΔΜ και Αλβανίας, που έγινε για τη συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων χωρών για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης  και της διασυνοριακής συνεργασίας.
Ο Πόποσκι είπε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην αισιοδοξία του για πρόσκληση της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία: 



«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, υπάρχει μια απόφαση από το 2008, από την οποία διαπιστώνεται ότι το μόνο εμπόδιο για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ ήταν η διαφωνία του ονόματος με την ελληνική πλευρά».



Πρόσθεσε στη συνέχεια:



« Έχουμε, επίσης, το 2011 την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία αναφέρει ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη. Εν τω μεταξύ, το ίδιο συμβαίνει αφού έρχεται εναντίον της βούλησης των μελών του ΝΑΤΟ. Αυτό αφορά τη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία  αλλά και σε όποια άλλη συνάντηση», είπε.



Ο Ποπόσκι επεσήμανε ότι δεν έχει την εντύπωση ότι οι Έλληνες θα αλλάξουν τη θέση τους, ωστόσο επέμεινε ότι στην πολωνική πρωτεύουσα η FYROM θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ