Οι Βούλγαροι εκδρομείς του Πάσχα δεν προτιμούν φέτος την Ελλάδα




Απρίλιος 9, 2016.

Οι Βούλγαροι φέτος έχουν προτιμήσει για τις διακοπές του Πάσχα να πάνε στη Σερβία και όχι στην Ελλάδα όπως γινόταν, τα τελευταία, τουλάχιστον, δέκα χρόνια, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα.




Επίσης, οι Ρουμάνοι που και αυτοί προτιμούσαν την Ελλάδα ή την Τουρκία, φέτος αποφεύγουν να ταξιδεύσουν σε αυτές τις δύο χώρες.



Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι της γνώμης ότι οι εκδρομείς έχουν επηρεασθεί από την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και από το φόβο των βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία. Οι Βούλγαροι, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Στάνταρντ’ προτιμούν για φέτος για το Πάσχα τη γειτονική Σερβία.



Έχουν, ήδη, κλείσει καταλύματα στη Σερβία και έχουν επιλέξει μέσα από τις χιλιάδες προσφορές της εβδομάδας από τις 29 Απριλίου ως τις 6 Μαΐου.



Η παράδοση να πηγαίνουν στην ηλιόλουστη Ελλάδα τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, φέτος φαίνεται να έχει ‘μπει φρένο’.



Οι λόγοι είναι η ρευστή κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με τα κύματα των προσφύγων, οι μετανάστες στα νησιά και στα μεγάλα λιμάνια καθώς και οι συνεχείς απεργίες και διαδηλώσεις που ακούγονται να γίνονται στο νότιο γείτονά μας, έχουν αλλάξει τις προτιμήσεις των εκδρομέων.



Χιλιάδες Βούλγαροι έχουν κάνει κρατήσεις ξενοδοχείων, ήδη, σε σερβικές πόλεις, όπως το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ