Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Γάλλοι υπήκοοι οι περισσότεροι ξένοι του Ισλαμικού κράτουςΑπρίλιος 2, 2016.

Σύμφωνα με ερευνητικό ίδρυμα της Ολλανδίας στη Χάγη, το Διεθνές Αντιτρομοκρατικό Κέντρο, ο συνολικός αριθμός των εξερχομένων από την Ευρώπη προς τη Συρία, για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ντάες(ISIS) φθάνει τα  4.294 άτομα  και το 30 τοις εκατό από αυτούς έχουν επιστρέψει στο κράτος τους,  ενώ ένα ποσοστό 14 τοις εκατό πέθαναν στη σύγκρουση.Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι δύο στους 10 τζιχαντιστές είναι γυναίκες (ποσοστό 17%). Οι περισσότεροι προέρχονται από πόλεις και ορισμένοι από προάστια.


Η μεγαλύτερη συμμετοχή στην τρομοκρατία, αναφορικά σε κράτος,  είναι οι προερχόμενοι από τη Γαλλία που αριθμούνται σε 900 άτομα.


Από το Βέλγιο, που συγκλονίσθηκε από την επίθεση των Ισλαμιστών στις Βρυξέλλες,  συμμετέχουν  μόνο 41 τρομοκράτες στο ISIS, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: