Ένα χρονικό της γενοκτονίας των Κούρδων στην Τουρκία



 Ο τούρκος στρατιώτης σε καταστραμμένο κουρδικό σπίτι σχηματίζει το σήμα των 'γκρίζων λύκων'

Απρίλιος 23, 2016.

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να σαρώνει τον κουρδικό πληθυσμό στα νοτιοανατολικά της χώρας και οι στρατιωτικοί δημοσιεύουν στα κοινωνικά δίκτυα τους νεκρούς και το ιστορικό των κατεστραμμένων πόλεων.


Από τις σφαγές που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο από τους εξτρεμιστές του ‘Ισλαμικού κράτους’, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, με τις  τουρκικές πρακτικές  που εφαρμόζονται, διαφέρουν μόνο στην απουσία του ισλαμικού χαρακτηριστικού,  δηλαδή, των κομμένων κεφαλιών, σημειώνει  το Ίδρυμα Στρατηγικών Πολιτισμού της Μόσχας (fondsk.ru).




Υπενθυμίζεται- συνεχίζει το δημοσίευμα- ότι πέρυσι η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά εναντίον των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).



Τον περασμένο μήνα (Μάρτιο)  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 5359 τρομοκράτες και  από την τουρκική πλευρά 355 των δυνάμεων ασφαλείας.


Ωστόσο, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρουν ότι κατά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού έγινε μια πραγματική γενοκτονία του κουρδικού λαού, σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους και εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τρεις πόλεις, τις οποίες ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε ολοκληρωτικά.



Η έγκυρη «Politico» δημοσίευσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση ήσυχου εμφυλίου πολέμου.



Στο τελευταίο γεωγραφικό της σημείο, η πόλη Νουσαϊμπίν στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράν, κοντά στη Γιουξέκοβα, ο τουρκικός στρατός δεν άφησε πέτρα πάνω στην πέτρα, προκειμένου να καταστρέψει τους αντάρτες.



Ωστόσο, δεν κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως στην Νουσαϊμπίν, γιατί ο αντάρτες  του PKK υποστηρίχθηκαν από  τους Κούρδους της Συρίας, τους μαχητές του YPG.


Είναι γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε περιοχές όπου γίνονταν η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, τα κομμάτια βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, ήταν κυρίως από Κούρδους ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Δεν έλειπαν, ωστόσο, και οι φωτογραφίες των Τούρκων στρατιωτικών που «καμάρωναν για το έργο τους».



Για παράδειγμα ο Μουσταφά Σαρτζά, δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο Instagram, τον εαυτό του να στέκεται  με φόντο τα κατεστραμμένα κτήρια και δωμάτια από τα κατεστραμμένα κουρδικά σπίτια. Στον τοίχο υπήρχαν δεκάδες τρύπες από σφαίρες του τουρκικού στρατού και γραμμένο « Πολεμιστές κάτω από το λάβαρο του Αλλάχ, Νουσαϊμπίν» και με το χέρι του κάνει την ένδειξη των «Γκρίζων Λύκων», της ακροδεξιάς  εξτρεμιστικής οργάνωσης των Τούρκων.



Και άλλοι Τούρκοι στρατιώτες φωτογραφίζονταν στα αποκαΐδια των σπιτιών των Κούρδων  και τα αναρτούσαν στα κοινωνικά δίκτυα για να επιδείξουν  τον αγώνα τους.



Μια από τις καινοτομίες του τουρκικού στρατού στα νοτιοανατολικά της χώρας είναι οι εκρήξεις πολυκατοικιών. Οι δυνάμεις ασφαλείας τοποθετούσαν βίντεο πριν από την έκρηξη  για να το δείξουν στο διαδίκτυο. Αφού ανατινάζανε τις εισόδους των πολυκατοικιών στη συνέχει φωτογραφίζονταν με φόντο τα καμένα κτήρια.



Σήμερα η Άγκυρα υποστηρίζει- γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- ότι καταπολεμά την τρομοκρατία, αλλά δεν είναι σαφές, εάν αυτή η στρατιωτική ‘αντιτρομοκρατική’  επιχείρηση  διαφέρει με αυτά που πράττουν οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’.



Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κόπηκαν κεφάλια. Τουλάχιστον, δεν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες, καταλήγει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ