Μόσχα: Η Τουρκία τροφοδοτεί την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» με όπλα και προσωπικό



Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενδέχεται, να κρύβονται πίσω από την ενίσχυση των τρομοκρατικων ομάδων στη Συρία

Απρίλιος 12, 2016.


Η Τουρκία τροφοδοτεί την τρομοκρατική ομάδα που δρα στη Συρία, «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» από σημεία των τουρκο-συριακών συνόρων,  τα οποία ελέγχονται από την αντιπολίτευση,  που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Επιτελείου,  στρατηγός Σεργκέι Ρούντσκοϊ.




«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στο εσωτερικό της Συρίας,  από την πλευρά της Τουρκίας δεν σταματούν οι ενισχύσεις των τρομοκρατικών ομάδων, όπως είναι η ‘Τζαμπαχάτ αλ Νούσρα’ στην οποία αποστέλλονται  όπλα και προσωπικό από σημεία των συνόρων που ελέγχει η αντιπολίτευση, η οποία  υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς», δήλωσε ο Ρούντσκοϊ.



«Ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω διαφόρων διαύλων,  να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες γιατί προωθούν την αποσταθεροποίηση», πρόσθεσε.



 Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία.


Η Άγκυρα φαίνεται να εμπλέκεται στο εμπόριο πετρελαίου με την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’.


 Η κατάπαυση του πυρός στη Συρία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου.

Η εκεχειρία δεν καλύπτει την τρομοκρατική οργάνωση ‘ισλαμικό κράτος’, την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» (ομάδα της Αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες ομάδες,  που κατά το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι τρομοκρατικές ομάδες, όπως σημειώνει το Ria.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ