Οι Ρώσοι στη Συρία απέτρεψαν δύο φορές επιθέσεις από ισραηλινά μαχητικά





Απρίλιος 22, 2016.


Η μεγαλύτερη σε πωλήσεις εφημερίδα του Ισραήλ, «Yedioth Ahronoth» αναφέρει ότι ο ρωσικός στρατός στη Συρία δύο φορές απέτρεψε ισραηλινά αεροσκάφη να επιτεθούν σε στόχους στη Συρία, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο, σύμφωνα με την τουρκική «Γενί Σαφάκ» στην αγγλική έκδοσή της.




Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει πότε ή πού ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν  τα ισραηλινά ή εάν χτύπησαν τους στόχους τους.


Το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη πριν από την επίσημη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν στη Μόσχα. 


Η «Yedioth Ahronoth» ισχυρίζεται ότι  το Ριβλίν έθεσε το θέμα στον Πούτιν κατά την επίσκεψή του στις 15 Μαρτίου. Ο Πούτιν φαίνεται να μην γνώριζε για το περιστατικό, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.



Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού , καθώς και η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν απάντησαν ευθέως.
Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου είχε θέσει θέμα στον Πούτιν για τη βελτίωση του επιχειρησιακού συντονισμού με τη Ρωσία, όπως σημειώνει η εφημερίδα.



Παρά τις αναφορές της εφημερίδας, το Κρεμλίνο, την Παρασκευή, αρνήθηκε την περίπτωση οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να χτύπησαν ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος.
«Τα ισραηλινά δημοσιεύματα είναι μακριά της πραγματικότητας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.



--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ