Καραμπάχ: Συνεχίζονται οι ρίψεις με το πυροβολικό και από τις δύο πλευρές




Απρίλιος 3, 2016.

Αψιμαχίες των πυροβολικών βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της πόλη Μαρτακέρτ, 2,5 χιλιόμετρα από τη συνοριακή γραμμή, όπως αναφέρει το Ria Novosti.
Οι εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα  μετά από τη μονομερή κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από το Αζερμπαϊτζάν. 




Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Σπούτνικ- Αρμενίας,  γύρω από την πόλη πέφτουν οβίδες, κυρίως προς την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.




Ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης αυτής, Βλάντικ Χατζατριάν,  δήλωσε ότι δεν είναι γνωστά τα θύματα και οι επιζώντες,  γιατί όλοι οι άνθρωποι στην περιοχή κρύβονται σε καταφύγια.



Την Κυριακή το πρωί, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μονομερώς την παύση των εχθροπραξιών.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής  του γραφείου Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Βαγκίφ Ντιαργκάχλι,  «εάν η αρμενική πλευρά συνεχίσει τις προκλητικές δραστηριότητες, η απάντηση του Αζερμπαϊτζάν θα είναι σκληρή».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Αρμενίων, χαρακτήρισε ως «παγίδα» τις πληροφορίες που αναφέρουν για μονομερή κατάπαυση των εχθροπραξιών.



« Η κατάσταση στη ζώνη του Καραμπάχ κλιμακώθηκε απότομα το Σάββατο, ενώ η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε η μία πλευρά την άλλη και αναφέρθηκαν απώλειες και στις δύο πλευρές.




Ιστοσελίδα συνωμοσιών





Ιστοσελίδα στη αγγλική γλώσσα- άγνωστης διαχείρισης- ,  που χαρακτηρίζεται, γενικά, ως «σελίδα συνωμοσιών», αναφέρει ότι πίσω από τη σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν- Αρμενίας, βρίσκεται η Τουρκία.



«Η Τουρκία που είναι ο βασικός προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού υλικού των τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους και της γενοκτονίας των Χριστιανών στο Ιράκ και τη Συρία, πιθανόν να κρύβεται πίσω από την ένταση αυτή. Ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαργκασιάν διέταξε  να συνταχθεί μια συνθήκη αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας με το Ναγκόρνο Καραμπάχ για την προστασία των Χριστιανών από την ‘οργή του Ερντογάν’ για να μην έχουν οι Χριστιανοί αυτοί την τύχη της αρμενικής γενοκτονίας», σημειώνει η ιστοσελίδα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ