Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Στην Τσίζρε (Cizre) έγιναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας




Απρίλιος 3, 2016.


Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας  που διήρκεσε  79 ημέρες στην πόλη Τσίζρε της Τουρκίας,  έγινε έρευνα όπου συλλέχθηκαν πληροφορίες στις συνοικίες Yafes, Sur, Cudi και Nuh, στις οποίες καταγράφηκαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η έκθεση για την πόλη Τσίζρε αναφέρει ότι « ενδέχεται τα γεγονότα να εμπίπτουν σε αυτά που χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


Το κουρδικό δημοσίευμα αναφέρεται στα αποτελέσματα  της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TIHV) και  της Ένωσης Εργαζομένων για την Υγεία (SES) που αποτελείται από το δικηγορικό σύλλογο  του Ντιγιαρμπακίρ και την αντιπροσωπεία του συνδέσμου δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι ενώσεις αυτές εξέδωσαν έκθεση που εκπονήθηκε κατόπιν έρευνας που έγινε στην πόλη Τσίζρε.



Η έκθεση αναφέρεται, ιδιαίτερα, στην καταστροφή όλων των σπιτιών ανεξαιρέτως,  στις συνοικίες Yafes, Sur και Cudi  από τουρκικές οβίδες και χειροβομβίδες καθώς και σφαίρες αυτόματων όπλων.

Στην έκθεση καταγράφονται γεγονότα από αυτόπτες μάρτυρες για εγκλήματα κατά πολιτών και συλλογή στοιχείων των θυμάτων.

 
Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι κατά την έρευνα καταγράφηκαν περιπτώσεις  αφαίρεσης οργάνων από διακομισθέντες σε νοσοκομεία και τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ