Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Μόσχα: Ακατανόητες οι φωνές για ‘παρενόχληση’ του ‘Donald Cook’ στη Βαλτική

Απρίλιος 14, 2016.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- σε κοινή γραμμή- ανέφεραν ότι ρωσικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα –χωρίς οπλισμό- πέταξαν πολύ κοντά σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα.

Στις 13 Απριλίου, πληρώματα των αεροσκαφών Su-24 SCC της Ρωσίας εκπλήρωσαν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές  πτήσεις πάνω από τα διεθνή  ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας.


 Οι διαδρομές  που ακολουθούσαν περνούσαν  μέσα από μια περιοχή στην οποία έπλεε το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Donald Cook», το οποίο βρισκόταν 70 χιλιόμετρα από τη ρωσική ναυτική βάση.
Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Itar Tass.

Οι πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών διεξήχθησαν σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις συμμορφώσεις με τους διεθνείς κανονισμούς για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από τα ουδέτερα ύδατα.
Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την αντίδραση των Αμερικανών, αν και το πλοίο ήταν κοντά στη βάση του ρωσικού στόλου της Βαλτικής.


---

[Το ίδιο αμερικανικό πολεμικό πλοίο είχε μια παρόμοια περίπτωση στον Εύξεινο Πόντο

Αγαπημένη Mary ]


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: