MİT: Το PKK ζήτησε να αγοράσει ‘Manpad’ – φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών




Απρίλιος 12, 2016.

Με αφορμή την κατάρριψη από τους τζιχαντιστές του συριακού αεροσκάφους Su- 22, κοντά στη Δαμασκό, δημοσίευμα επικαλούμενο εκθέσεις της τουρκικής  εθνικής υπηρεσίας  πληροφοριών (MİT), αναφέρει ότι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK έχουν δείξει ενδιαφέρον να αγοράσουν  φορητούς εκτοξευτήρες πυραύλων - Manpad.



Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι όταν η Σοβιετική Ένωση εισήλθε στο Αφγανιστάν, επικράτησε ένας φοβερός πόλεμος  με τους εκτοξευτήρες ώμου.

 «Τα βλήματα  του φορητού αντιαεροπορικού Stinger, που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στους μουτζαχεντίν, αποτέλεσε ο μεγαλύτερος εφιάλτης των ρωσικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων που πετούσαν σε χαμηλό ύψος.  Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Σοβιετικής Ένωσης χάθηκαν 118 αεροσκάφη και 333 ελικόπτερα στο Αφγανιστάν».



Οι τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία χρησιμοποιούν ένα είδος κινεζικής κατασκευής «FN6» φορητού εκτοξευτή ρουκετών που προσεγγίζει το στόχο με κριτήριο τη θερμότητα. 

Είναι για κατάρριψη αεροσκαφών που πετούν σε χαμηλό ύψος και έχουν εμβέλεια έξι χιλιομέτρων. Αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τον στρατό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.


Η MİT αναφέρει ότι γίνεται ένα απίστευτο εμπόριο τέτοιων όπλων στα πεδία της Συρίας και υπάρχει σοβαρή ανησυχία για προμήθεια Manpad  από τα μέλη του  PKK.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ