Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε «pesona non grata» τον Βόισλαβ Σέσελι
Απρίλιος 8, 2016.

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, κηρύχθηκε επίσημα από το Κοσσυφοπέδιο ως «pesona non grata» - ανεπιθύμητος. 
Η απόφαση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου «Ο Σέσελι είναι ανεπιθύμητος και απαγορεύεται η είσοδός του στο Κόσοβο».Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Απριλίου και υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Πετρίτ Σελίμι.


Ο Σελίμι στο λογαριασμό του στο Twitter σημειώνει ότι εάν ο Σέσελι  περάσει στο Κοσσυφοπέδιο θα συλληφθεί.Παρόμοιο βήμα έγινε και στην Κροατία στις 3 Απριλίου, όταν το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας έκρινε ότι ο Σέσελι είναι ανεπιθύμητος και εάν εισέλθει σε κροατικό έδαφος θα καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 20 ετών.Οι αποφάσεις αυτές έρχονται μετά την πρόσφατη αθώωση του Σέσελι από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ