Η Τουρκία λέει ότι το PKK έστειλε 400 αντάρτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ




Απρίλιος 7, 2016.

«Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) έστειλε 400 τρομοκράτες ως στρατιωτική υποστήριξη στην Αρμενία, στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις της με το στρατό του Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ», αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα  «Γενί Σαφάκ».

 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι αντάρτες αυτοί προέρχονται από τα στρατόπεδα που βρίσκεται στην οροσειρά Καντίλ και συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της λίμνης Σεβάν για να μεταβούν στα σημεία της σύγκρουσης.



Μάλιστα, η εφημερίδα, αναφέρει ότι οι αντάρτες του PKK χωρίσθηκαν  σε τρεις ομάδες και αποστάλθηκαν σε διαφορετικές περιοχές στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.



Η ‘επιστράτευση’ αυτή, έγινε από τον Μπέζε Χοζάτ που είναι συμπρόεδρος της Ομάδας των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), ο οποίος  είναι γνωστός για τους δεσμούς του με τους Αρμένιους και τους αντάρτες του PKK.



Το δημοσίευμα τονίζει ότι  είναι επίσης γνωστό, ότι  οι Αρμένιοι μαχητές υποστηρίζουν τους Κούρδους αυτονομιστές. Τους έχουν μάλιστα βοηθήσει τόσο στην πόλη Κομπάνι, όσο και στην Τελ Αμπιάντ και καθόρισαν αυτήν την ενέργεια ως «υποστήριξη στα αδέλφια μας», βοηθώντας τους τρομοκράτες, όπως σημειώνεται.



Ακόμη,  – γράφει η τουρκική εφημερίδα- 150 μέλη του PKK, αρμενικής καταγωγής που συνδέονται με το συριακό Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έχουν πολεμήσει κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ αλλά και κατά των ομάδων της ‘μετριοπαθούς’ αντιπολίτευσης στο Χαλέπι, στο Σεΐχ Μαξούρ, στο Κομπάνι, στην Τέλ Αμπιάντ  και στην Αζάζ, είναι μια ομάδα στρατού που αποστέλλονται σε ιδιαίτερες  περιπτώσεις.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ