PKK: Είμαστε έτοιμοι για μεγάλη μάχη με την Τουρκία




Απρίλιος 25, 2016.


Ένας από τους κύριους  επικεφαλής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), ο Τζεμίλ Μπαγίκ (φωτό), δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «επιδεινώνει αυτόν τον πόλεμο», διότι η Άγκυρα προσπαθεί να τους αναγκάσει να παραδοθούν, κλιμακώνοντας με τον τρόπο αυτόν τον αγώνα τους εναντίον της Τουρκίας.




«Οι Κούρδοι θα υπερασπισθούν μέχρι τέλους, για όσο διάστημα συνεχίζει η τουρκική πλευρά να προκαλεί και φυσικά το PKK θα επιδιώξει την κλιμάκωση αυτού του αγώνα», είπε.



Ο δηλώσεις ήρθαν  μετά τις αναφορές του Ερντογάν που απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις με το PKK.



Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιλνούρ Τσεβίκ δήλωσε στο BBC ότι το PKK «προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κράτος στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει απόσχιση». Ερωτηθείς αν υπήρχε  πιθανότητα έναρξης διαπραγματεύσεων, απάντησε «Όχι, αυτή τη στιγμή».



Ωστόσο, ο Μπαγίκ επιμένει ότι «στόχος μας δεν είναι ένα ξεχωριστό κράτος».
«Δεν θέλουμε να διαιρέσουμε την Τουρκία. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθερα εντός των ορίων της Τουρκίας, στη γη μας… Ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι να γίνουν δεκτά τα κουρδικά θεμελιώδη δικαιώματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική πύλη Offnews.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ