Τουρκία: «Θα πολεμήσουμε το PKK μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»





Απρίλιος 6, 2016.

«Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK λαμβάνει τώρα περισσότερη ξένη βοήθεια από ποτέ», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νουμάν Κουρτουλμούς σε συνέντευξή του στην Άγκυρα.




Το τελευταίο διάστημα το PKK έχει ενισχυθεί από το εξωτερικό με υλικοτεχνική υποστήριξη που του έδωσε τη δυνατότητα να «δημιουργήσει παγίδες» στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu,  ο Κουρτουλμούς είπε ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι μια σοβαρή διαδικασία, τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της ομάδας θα συνεχισθούν μέχρι να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.



« Η τρομοκρατία δεν είναι ένα θέμα (πάλης) με χιλιάδες μαχητές, είναι μια συνεχής  διαδικασία για την Τουρκία και θα την κάνουμε με σοβαρό τρόπο. Ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα αποτελέσματα. Δεν θα ήταν ακριβές, ωστόσο, εάν δίναμε μια ημερομηνία, πότε θα τελειώσει αυτό το ζήτημα», είπε.



Απέφυγε, όμως, να αναφερθεί  από ποιες δυνάμεις έρχονται αυτά τα όπλα με τα οποία ενισχύεται, τελευταία,  το PKK.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ