Άγκυρα: Ο Αμερικανός πρέσβης κάλεσε το PKK να καταθέσει τα όπλα του




Απρίλιος 7, 2016.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία, Τζον Μπας (John Bass) σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ ως προς την (κουρδική) τρομοκρατία, γράφει το πρακτορείο Dogan.




Με δήλωση του, απέρριψε  τον χαρακτηρισμό ως τρομοκρατικής της  «Ομάδας Λαϊκής Προστασίας» (YPG) των Κούρδων της Συρίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή δεν δρα εντός της τουρκικής επικράτειας αλλά πολεμά το ‘ισλαμικό κράτος’ στη Συρία.



«Εργάζεται μαζί με άλλες αραβικές ομάδες στη Συρία κατά των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’».



Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν οπλίζουν το YPG, «δεν τους παρέχουμε όπλα και πυρομαχικά», είπε.



Αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατίας στην Τουρκία και τόνισε ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα.



Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους αντάρτες του PKK,  είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να απορρίψουν τη χρήση βίας και να κάνουν πολιτικό αγώνα για τα δικαιώματά τους.



«
To PKK πρέπει να θέσει τέλος στη βία, να καταθέσει τα όπλα του και να δεχθεί να κάνει νόμιμες διαπραγματεύσεις», είπε ο Μπας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ