Ιράν: Σε στρατιωτική παρέλαση έγινε επίδειξη των S-300




Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, στην παρέλαση έλαβαν μέρος το σωληνωτό κάλυμμα των πυραύλων S-300 και ο εξοπλισμός του Ραντάρ που αποτελεί μέρος του συγκροτήματος

Απρίλιος 17, 2016.

Το Ιράν στην ετήσια παρέλαση  της Ημέρας του Στρατού, την Κυριακή, παρουσίασε μέρος του πολυαναμενόμενου συγκροτήματος αεράμυνας που έχει παραγγείλει από τη Ρωσία, μια κίνηση που ενδέχεται να ενοχλήσει τους επικριτές της συμφωνίας όπλων.


Ο πρόεδρος Ρουχανί απευθυνόμενος στο λαό κατά την ημέρα της γιορτής δήλωσε ότι όσοι υποστηρίζουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν χρειάζεται ισχυρή δύναμη είναι απλώς «αφελείς».



Το Ιράν επιμένει ότι το σύστημα είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τη χώρα από απειλές επίθεσης ή πιθανούς βομβαρδισμούς των πυρηνικών εγκαταστάσεων του και το S-300 προβαίνει σε έγκαιρη ανίχνευση αεροσκαφών που προσεγγίζουν περιοχές υψίστης ασφάλειας.



Το Ιράν και η Ρωσία έχουν, επίσης, συνομιλίες για την πώληση μαχητικών Sukhoi SU-30, μια διαπραγμάτευση την οποία επικρίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.



Ο υπάρχων στόλος της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν χρονολογείται από την προ-επαναστατική εποχή του Σάχη.



Μιλώντας στην παρέλαση της Κυριακής, ο Χασάν Ρουχανί, επέμεινε στα σχέδια του Ιράν για αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων αμυντικής φύσης, αναφέροντας  την τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.



«Η στρατιωτική, πολιτική και οικονομική εξουσία δεν στρέφεται κατά γειτονικών χωρών και χωρών του ισλαμικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ