Ρωσία: Πλάνα του 2015 έδειξαν τα δυτικά ΜΜΕ για χτύπημα νοσοκομείου στο Χαλέπι




Μάιος 4, 2016.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στις 27 Απριλίου έγινε  ρωσική αεροπορική επίθεση σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Χαλέπι της Συρίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτήριο αυτό του νοσοκομείου που ‘έπαιξε’ στα δυτικά ΜΜΕ είχε καταστραφεί το περασμένο έτος.



Ο Κονασένκοφ έδειξε μερικές φωτογραφίες που ελήφθησαν με τη βοήθεια της ρωσικής διαστημικής εξερεύνησης και ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που το έδειχναν καταστραμμένο, ήδη, από το Δεκέμβριο.




«Οι φωτογραφίες αυτές που δείχνουν το καταστραμμένο κτήριο που χρησιμοποιούνταν για νοσοκομείο ελήφθησαν πέρυσι και σαφώς αποδεικνύουν ότι όλα όσα διατείνεται αυτόπτης μάρτυρες είναι στην πραγματικότητα στη σφαίρα της προπαγάνδας. Περαιτέρω σχόλια, νομίζω ότι είναι περιττά», πρόσθεσε, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ‘Ισβέστια’ (http://izvestia.ru/).



Σύμφωνα με τον ίδιο, η ‘είδηση’ ενός Παρατηρητηρίου που αναπαράχθηκε από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν μια προπαγανδιστική ενέργεια στην πληροφόρηση: 

«η πηγή της παραπληροφόρησης που έκανε γνωστή την ψευδή αυτή είδηση είναι το «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που έχει έδρα στο Λονδίνο και στη συνέχεια αναπαράχθηκε από τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα».




 Μάλιστα – είπε ο Κονασένκφο- η πρόεδρος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» Joanne Liu ανακοίνωσε ότι στο Χαλέπι έγιναν σχεδόν 300 αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών, «αρκετές είχαν ως στόχο αμάχους και συναθροίσεις ανθρώπων», είπε η Liu.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τρομοκράτες της ισλαμικής ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» έριξαν βόμβες σε νοσοκομείο στο Χαλέπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματισθούν  39.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ