Σε ένα διήμερο : 48 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από Κούρδους αντάρτες




Μάιος 15, 2016.


Σχεδόν 50 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες σε σκληρές μάχες στην ανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η πολεμική πτέρυγα του κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).




«Στις  μάχες κοντά στην Τσουκούρτζα και γύρω από την πόλη Γιουξέκοβα στο Χακάρι σκοτώθηκαν 48 Τούρκοι στρατιώτες», γράφει η κουρδική οργάνωση  «HPG» ( Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας), που από την Άγκυρα έχει κηρυχθεί ως τρομοκρατική οργάνωση.



Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι κατέχουν τα σώματα των 15 νεκρών στρατιωτών και έχουν πάρει ως λάφυρα τα όπλα των νεκρών. Η οργάνωση αυτή του PKK έχει χάσει δύο μαχητές.



Από την άλλη πλευρά, το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν μόνο έξι Τούρκοι στρατιώτες.



Πριν από δύο ημέρες αντάρτες του HPG χτύπησαν ένα ελικόπτερο τύπου «Cobra» σκοτώνοντας τους δύο πιλότους. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Τσουκούρτζα στην επαρχία Χακάρι.


Η ιστοσελίδα του Κούρδων πολιτοφυλάκων δημοσίευσε σχετικό βίντεο, στο οποίο ένας μαχητής του HPG πυροβολεί με φορητό αντιαεροπορικό συγκρότημα πυραύλων το ελικόπτερο.


Το βίντεο διαδόθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ