Σκόπια: Ματαιώθηκαν οι εκλογές της 5ης Ιουνίου




Μάιος 18, 2016.

Σκόπια.

Οι βουλευτές ψήφισαν σήμερα ότι δεν θα διενεργηθούν εκλογές στις 5 Ιουνίου σε μια πρόταση για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου που κατατέθηκε από τον Ταλάτ Τζαφέρι του αλβανικού κόμματος DUI.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘PlusInfo,  η πλειοψηφία (96 μέλη) ψήφισαν το νόμο για την τροποποίηση του εκλογικού κώδικα.



«Σήμερα αποφασίσαμε να συνέλθουμε για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου που τροποποιεί τον Εκλογικά Κώδικα, στην ενότητα που αναφέρεται με την ημερομηνία των εκλογών. Με στόχο την εναρμόνιση του εκλογικού νόμου με το προσωρινό μέτρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου προτάθηκε να υιοθετηθεί η διαδικασία για την διενέργεια εκλογών, όταν τα πολικά κόμματα θα είναι πρόθυμα να οδηγηθούν στις κάλπες», δήλωσε ο Τζαφέρι, εξηγώντας  το αίτημα στην τροποποίηση του νόμου για τον εκλογικό κώδικα.



Συγκεκριμένα, διαγράφονται δύο άρθρα του νόμου,  τα οποία καταργούν την απαγόρευση για την κυβέρνηση της διαφήμισης πριν από τις εκλογές.



Ο Τζαφέρι διευκρίνισε ότι αυτό το μέτρο είναι προσωρινό και στη συνέχεια, όταν ορισθεί νέα ημερομηνία για τις εκλογές θα εισαχθεί και πάλι η απαγόρευση αυτή.
Με τις νέες αλλαγές πρέπει να ορισθεί νέα ημερομηνία εκλογών.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ