Βομβιστική επίθεση ‘Ισλαμικού κράτους’ κατά «αιρετικών» στη Βαγδάτη- 60 νεκροί




Φωτό από δημοσίευμα του BCC στη ρωσική γλώσσα για την έκρηξη στη Βαγδάτη


Μάιος 11, 2016.

  Ιράκ.

 Περισσότεροι από 60 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από εκατό τραυματίσθηκαν από μια τεράστια έκρηξη στην αγορά  της πόλης Σαντρ- τη συνοικία των Σιιτών της Βαγδάτης, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.
 

Το αρμενικό δημοσιογραφικό πόρταλ (http://hayastannews.com/)  σημειώνει ότι εξερράγη παγιδευμένο όχημα  σε ώρα αιχμής, καθώς στην αγορά  βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το ‘ισλαμικό κράτος’ του οποίου οι εξτρεμιστικές ομάδες στο πρόσφατο παρελθόν  έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε περιοχές στις οποίες κατοικούν κυρίως Ιρακινοί Σιίτες, οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί του Ισλάμ.


Όπως σημειώνεται από τις αρχές Απριλίου, στην περιοχή της Βαγδάτης έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εκρήξεις  με τόνους εκρηκτικώνμε ευθύνη των εξτρεμιστών του 'Ισλαμικού κράτους',  που στοίχισαν τη ζωή σε πάρα πολλούς ανθρώπους. 

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή στα τέλη Απριλίου όπου σκοτώθηκαν 20 πολίτες από παγιδευμένο όχημα σε προάστιο της Βαγδάτης. Ενώ είχαν, ήδη, καταμετρηθεί άλλα 20 θύματα από τις αρχές Απριλίου.


Οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ προσπαθούν με τις  μαζικές αυτές δολοφονίες να δημιουργήσουν πανικό στον σιιτικό πληθυσμό προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ