Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Οι ΗΠΑ παγώνουν τις πωλήσεις βομβών διασποράς στη Σαουδική ΑραβίαΒόμβα διασποράς- φωτό από το Sputnik

Μάιος 29, 2016.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να παγώσουν τις πωλήσεις βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία, μετά τη μεγάλη αύξηση θανάτων αμάχων στην Υεμένη  από τους σαουδικούς βομβαρδισμούς.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η Σαουδική Αραβία χρησιμοποιεί κατά κόρον τις βόμβες διασποράς στις αεροπορικές επιθέσεις της στην Υεμένη.Η οργάνωση έριξε τις βολές της  κατά της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που αγνοεί  τους θανάτους εκατοντάδων αμάχων κυρίως παιδιών που σκοτώνονται από τις βόμβες διασποράς της Σαουδικής Αραβίας.


 
Σχετικό σημερινό  τουρκικό δημοσίευμα για το θέμα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να διακόψει τις πωλήσεις βομβών διασποράς στη Σαουδική Αραβία,  έπειτα από έντονη κριτική στο Κογκρέσο.Οι βόμβες διασποράς εκρήγνυνται στο αέρα και πετούν διάσπαρτα  μικρά κομμάτια τα οποία σκοτώνουν άτομα τα οποία δεν αποτελούν στόχο. Οι βόμβες αυτές έχουν απαγορευθεί από το 2008 με απόφαση 100 χωρών που ελήφθη στο Όσλο. Από τη συνθήκη απείχαν οι ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ισραήλ και Πακιστάν.
 Πηγές: Deutsche Welle Türkçe - tr.sputniknews.com
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: