Ισβέστια: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί την ανατροπή του Άσαντ πιο σημαντική από την ειρήνη στη Συρία



Τελικά, η "Αχράμ αλ Σαμ" ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στις πόλεις της Συρίας  Ταρτούς και Τζαμπλέ,  με πάνω από 100  αθώα θύματα. Την οργάνωση αυτή αρνήθηκαν στον ΟΗΕ να την χαρακτηρίσουν ως τρομοκρατική


Μάιος 25, 2016.


Για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ανατροπή του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ έχει υψηλότερη προτεραιότητα από την ειρήνη  σε αυτή τη χώρα. 




Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου, όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα ‘Ισβέστια’.



Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν απαραίτητο να γιορτάσει κανείς την απελευθέρωση της πόλης Παλμύρας, όπως αυτό έγινε από τις δυνάμεις του στρατού της Συρίας.



«Εμείς, φυσικά, είμαστε ικανοποιημένοι που δέχθηκε το ISIS ένα χτύπημα.  Αλλά αμφιβάλλουμε εάν υπάρχει ένα καλό υποκατάστατο σε αυτό, όταν για αυτό συνέβαλε το καθεστώς, με κριτήριο των συνεπειών που έχει στον συριακό άμαχο πληθυσμό», είπε ο Τόνερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν και δεν πρέπει να θεωρούνται ότι βλέπουν  καλοπροαίρετα  την επικράτηση του Μπασάρ Άσαντ στην εξουσία στη Συρία, ακόμη,  και εάν  ο ίδιος, ή ο στρατός του, θέσει τέλος στην αιματοχυσία στη χώρα.



Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε επίσης, ότι η  ένταξη της ισλαμικής ομάδας «Αχράρ αλ Σαμ» στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων θα ήταν σε βάρος του συνόλου της πολιτικής διαδικασίας (που ακολουθούν οι ΗΠΑ) στη Συρία. 



Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Απριλίου η Ρωσία κατέθεσε πρόταση στον ΟΗΕ για την συμπερίληψη  της τρομοκρατικής ομάδας «Αχράρ αλ Σαμ» και της «Τζάις αλ Ισλάμ» στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων, αλλά η εισήγηση δεν υποστηρίχθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.


Τη Δευτέρα στις συριακές πόλεις Ταρτούς και Τζαμπλέ έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άμαχοι. Την ευθύνη για τις εκρήξεις, τελικά, ανέλαβε η φιλοδυτική ριζοσπαστική ομάδα «Αχράρ αλ Σαμ», αυτή που αρνούνται να χαρακτηρίσουν ως τρομοκρατική ομαδα οι δυτικές χώρες.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ