Ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής κατηγόρησε τον Ερντογάν για «αυταρχικές φιλοδοξίες»




Μάιος 19, 2016.


Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις προσπάθειες του να περάσει νομοθετική αλλαγή για να άρει την ασυλία βουλευτών του τουρκικού κοινοβουλίου προκειμένου να τους οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.




Ο Norbert Lammert, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» κατηγόρησε για «αυταρχικές φιλοδοξίες» τον Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι «μακριά από τα δημοκρατικά πρότυπά μας».



Την Τρίτη, η πλειοψηφία του τουρκικού Κοινοβουλίου υποστήριξε σε πρώτη συνεδρίαση τη συνταγματική τροποποίηση για την άρση της ασυλίας των βουλευτών.



 Στη δεύτερη συνεδρίαση  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (αύριο) θα καταστεί σαφές εάν η αλλαγή αυτή θα εγκριθεί, απορριφθεί ή θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα.



Οι επικριτές λένε ότι το μέτρο έχει ως στόχο τους φιλο-Κούρδους βουλευτές, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ