Ο Ερντογάν ως Χίτλερ στο Βερολίνο




Μάιος  13, 2016.

Μια εικόνα που απεικονίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη μορφή του Γερμανού ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ, προβλήθηκε στον τοίχο της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο από μια ομάδα Γερμανών καλλιτεχνών.




Ο Ερντογάν απεικονίζεται με το χτένισμα και το μουστάκι του Χίτλερ και με ένα κόκκινο και άσπρο ναζιστικό περιβραχιόνιο στο μπράτσο του.



Δίπλα στη φωτογραφία είναι οι λέξεις «Βρίσκεται στο παρελθόν» και αναφέρεται στον Ερντογάν, ότι είναι όπως  ο Χίτλερ.



Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα της Oda TV, οι καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν για τις ποινές των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «Cumhuriyet» που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών.
Η στάση του Ερντογάν προς την ελευθερία του λόγου έχει επικριθεί έντονα στη Γερμανία.



Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε το αμφιλεγόμενο αίτημα του Ερντογάν για τη δίωξη του κωμικού Γιαν Μποχμερμαν τον περασμένο μήνα με το αιτιολογικό την προσβολή του από το σατιρικό ποίημά του που ανέγνωσε στην τηλεόραση.



Ωστόσο το αίτημα του Τούρκου προέδρου για τη δίωξη του κωμικού απορρίφθηκε από γερμανικό δικαστήριο της Κολωνίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ