«Ο Ερντογάν απομακρύνεται από την Ευρώπη»



Το τούρκικο δημοσίευμα παρουσιάζει τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτικών στις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία

Μάιος 22, 2016.

Η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα της Νυρεμβέργης που κυκλοφορεί με 350 χιλιάδες φύλλα, η «Sonntagasblitz» έχει ως πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έχει τίτλο «Ο Ερντογάν κινείται μακριά από την Ευρώπη», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται η άποψη του Ούντο Στάινμπαχ, ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή, που λέει  ότι μετά τη άρση της ασυλίας των βουλευτών,  που ψήφισε το τουρκικό κοινοβούλιο την Παρασκευή,  ο Ερντογάν οδηγείται προς την απολυταρχία.



Ο ειδικός αναλυτής σημειώνει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ, πρέπει να προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην ξεπεράσει τα όρια της Δημοκρατίας.



Επίσης, ο πολιτικός Νόρμπερτ Ρότγκεν από το CDU,  επισημαίνει στο δημοσίευμα ότι ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο θα αλλάξει τη διαχείριση της εξουσίας στην Τουρκία. 


«Δυστυχώς παρατηρούμε ότι αυτή η εξέλιξη απομακρύνει την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές αξίες», είπε.



Για το ίδιο θέμα ο πολιτικός από  το FDP, Αλεξάντερ Λαμπσντόρφ επέκρινε την Μέρκελ που ‘γονάτισε’ μπροστά στον Ερντογάν, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ